openingsuren

Rugpijn voorkomen is gemakkelijker dan rugpijn genezen!

Natuurlijk kan ergonomisch meubilair rugpijn voorkomen, maar…

Actief en beweeglijk zitten en slapen op een matras die voldoende ondersteuning biedt, is de eerste stap naar een gezonde rug en spieren. Wil u spier-, gewrichts- en rugpijn voorkomen en chronische klachten vermijden, dan moet u echter nog een stapje verder gaan. Letterlijk dan. Ook ergonomisch verantwoord staan, stappen en lopen is immers belangrijk.

ErgoFeeling werkt nauw samen met rugpijn experten

Voor ergonomisch en comfortabel zit-en slaapmeubliair kan u op de expertise van ErgoFeeling vertrouwen.Daar zijn we al jaren in gespecialiseerd.
We hechten ook veel belang aan correct advies, want enkel met de juiste slaap-of zitmeubel kan u spier-en rugpijn voorkomen en maximaal van zit-en slaapcomfort genieten. Precies daarom hebben we behoorlijk wat kennis omtrent ergonomie verworven en winnen we ook regelmatig bijkomend advies in van experten ter zake.

Wij doen daarvoor beroep op diverse kinesisten en podoloog Nathalie Vervecken uit Beerse. Ook u kan trouwens rechtstreeks bij hen terecht voor en persoonlijke consultatie of advies omtrent ergonomie of specifieke rugklachten, spierpijnen, gewrichtspijnen enz...

Podologisch advies

Wat doet een podoloog precies?

Een podoloog werkt als paramedicus op voorschrift van een arts. Voor een eerste consult kan u echter ook rechtstreeks en zonder doorverwijziging een afspraak maken om klachten in de onderste ledematen te laten onderzoeken. Dat kunnen bijvoorbeeld spier- en gewrichtsproblemen zijn, maar ook nagel- en huidaandoeningen. Al is een podologe geenszins te vergelijken met een pedicure die zich vooral met hygiënische en esthetische voetverzorging bezig houdt.

Bij een podologe kan u wel terecht voor allerhande problemen die oorsprong vinden in de voet- en enkelregio. Dat kunnen ook knie-, heup- en rugklachten zijn trouwens, want de oorzaak van rugproblemen ligt net vaak aan de voeten. Ook reuma patiënten, diabetici en sporters doen regelmatig beroep op een podoloog. Spierpijn verminderen en rugpijn voorkomen

Voor welke problemen u zoal bij een podoloog terecht kan?

  • nagelaandoeningen: schimmelnagel, ingegroeide nagel, kalknagel, Ram’s horn nagel,…
  • huidproblemen: schimmelvoet, eelt, kloven,…
  • standsafwijkingen van tenen of nagels, teveel naar binnen kantelen van voet (overpronatie), platvoeten (pes planus), hamertenen, klauwtenen, malletenen,…
  • mobiliteitsproblemen: naar binnen of buiten stappen of lopen (intoeing/outtoeing), afwijkend gangpatroon, Jumpers knie,…
  • pijnen: hiel (Ziekte van Sever), knie (ziekte van Osgood Schlatter of andere kniepijnen), achillespees, onderzijde voet, voorvoet, teengewrichten, binnen- of buitenenkel (ligamenten), teenknobbels, onderbenen,…
  • lage rugklachten: beenlengteverschil, bekkenkanteling,…

Podologische behandeling en oplossingen tegen rugklachten

Een podologische behandeling bestaat doorgaans uit een diepte-interview (anamnese) en verschillende analyses (bv. gang- en loopanalyse). Daarna wordt een behandelingsvoorstel uitgewerkt dat bijvoorbeeld kan omvatten: functionele zolen, paramedische voetverzorging, orthonyxie (nagelbeugels), orthoplastie (siliconentherapie), wondzorg, voorlopige therapieën (taping, bandage, vilttherapie) en uiteraard aangepast schoen-, loop- en ergonomie advies.

Ps: Bij podologe Nathalie Vervecken kan u ook functionele Borginsole intelligent foot steunzolen laten maken op maat. Na een ganganalyse met high speed camera’s wordt een 3D scan van uw voet gemaakt, zodat de zolen met een uiterste precisie helemaal op maat van uw voet gemaakt kunnen worden. <!--

Een afspraak maken met podologe Nathalie Vervecken?

Kine advies

Hoe de kinesist therapeut over ergonomie denkt

Ergofeeling werkt samen met verschillende goede kinésisten en over één ding zijn ze het alvast eens.
We staan te weinig stil bij een correct ergonomische houding bij onze dagelijkse en beroepsmatige activiteiten. Meestal denken we pas na over ergonomie als het al te laat is en als we al rugpijn ondervinden. Nochtans ligt een verkeerde zit- of lighouding maar al te vaak aan de basis van chronische rugklachten en kan die rugpijn dus in vele gevallen voorkomen worden!

Een goede dynamische zithouding is van enorm belang om de wervelkolom en spieren zo weinig mogelijk te belasten. Daarnaast is het essentieel om houdingsgebonden spieren te stimuleren door gebruik te maken van een dynamische, ergonomische stoel waardoor deze spieren continu geprikkeld worden. "Beweeglijk zitten" op kantoor is dan ook een aanrader. Uit eigen ervaring kan ik u dan ook ErgoFeeling ten sterkste aanbevelen.

Ook de slaaphouding en een goede ondersteuning zijn enorm belangrijk. We horen regelmatig klachten over ochtendstijfheid, pijnlijke nek- en rugspieren en die zijn nefast voor ons dagelijks functioneren. Een matras, specifiek afgestemd op de behoefte van de eigenaar kan hierbij heel wat verlichting bieden.

Uit jaren ervaring kunnen we vaststellen dat doelgerichte oefentherapie/corestabilitytraining gecombineerd met een ergonomische stoel/zetel/matras de beste oplossing bieden.

Gouden tip van de Kinésist

Ga gerust eens zitten of liggen, maar dan wel in een ergonomisch verantwoorde zit- of lighouding en blijf vooral bewegen!